08-511 700 77
LOGGA IN
Medarbetare >
Kund >
KONTAKTA OSS
Formulär >
JOBBA HOS OSS
Intresseanmälan >
2017-11-27

Jureskog vill få in fler i kockyrket med nytt tv-program

ohan Jureskogs matlagningsprogram ”Kockakademin” som har premiär i vår ska inspirera tittarna till att själva vilja bli kockar – vinnaren får ett jobb på hans restaurang AG: ”I programmet får jag möjlighet att inspirera ungdomar och slå ett slag för vår bransch”.

Johan Jureskog som setts i TV4-programmet ”Kockarnas kamp” och i TV3-programmet ”Världens bästa burgare” har fått ett nytt uppdrag. I vår blir han rektor för ”Kockakademin” på TV3. Hans mål är att kockyrket ska falla fler på läppen.

– När programmet presenterades för mig kändes det som att en dröm gick i uppfyllelse. Jag är ju tuffa killen som gillar att tävla och vinna. Men jag är också en positiv ledare och i programmet får jag möjlighet att inspirera ungdomar och slå ett slag för vår bransch.

 Med start i vår kommer de tio deltagarna att tävla inom ett nytt tema för varje avsnitt, det kan handla om fisk och skaldjur eller det italienska köket. Tävlingsdagen är uppdelad i tre delar: först kämpar deltagarna om en fördel, som en extra kvart med Johan Jureskog, innan de i lag ska laga mat baserat på det givna temat. Sist sker en utslagstävling.

– Det häftiga är att de har så olika bakgrunder, en har jobbat i ett kök på Island och en annan är byggare, men gemensamt för dem är att alla har kockdrömmar. Vi kommer att lära dem att laga mat från grunden och visa hur det är att vara en professionell kock. Tittarna får följa hur de utvecklas både i tävlingsköket och som människor.

Den deltagare som vinner tävlingen får en provanställning på Jureskogs restaurang AG i Stockholm. Och det hoppas han kan få fler att vilja utbilda sig till kockar.

– Vi gör det här eftersom jag vill visa att man med en kort utbildning kan jobba i ett professionellt kök. Jag hoppas att programmet kan inspirera tittarna att själva se en framtid inom kockyrket. Och det behövs eftersom det är kris i vår bransch, ingen vill bli kock längre.

Vad tror du att lösningen är på personalbristen inom kockyrket?

– Det är hälften så många som utbildar sig till kock i dag jämfört med när jag gick ut i mitten av 1990-talet. För att vända den utvecklingen tror jag att det behövs ett fjärde år på gymnasiet då eleverna oavlönat kan jobba i ett restaurangkök och få in en fot i branschen.


Alla nyheter

2017-11-27

Jureskog vill få in fler i kockyrket med nytt tv-program

ohan Jureskogs matlagningsprogram ”Kockakademin” som har premiär i vår ska inspirera tittarna till att själva vilja bli kockar – vinnaren får ett jobb på hans restaurang AG: ”I programmet får jag möjlighet att inspirera ungdomar och slå ett slag för vår bransch”.
 
> Läs mer
2017-11-14

Högt betyg för städningen på Marholmen

Hotell- och konferensanläggningen Marholmen har på bokningssidor fått bra betyg gällande städning.
 
> Läs mer
2017-05-22

Vill du bli en säljare/ tekniker i vårt glada och framgångsrika gäng?

Det går bra för oss och vi växer så det knakar. Därför behöver vi fler säljare i Stockholmsområdet.
 
> Läs mer
2017-04-06

Behöver du säkerhetsdatablad?

Här kan du lätt hämta det säkerhetsdatablad du behöver.
 
> Läs mer
2017-04-04

Dags att säkra din restaurangmiljö så långt du kan?

Många har en salladsbuffé och det kan vara svårt att be alla gäster tvätta händerna innan de tar i tänger och skedar som ligger i buffén. Snart börjar julborden med fat, bestick och bufféer i långa rader som många fingrar kommer att ta i.
 
> Läs mer
VI STÖDJER KAMPEN
FÖR RENT VATTEN
Rent vatten är en väsentlig del i allt hygienarbete och en förutsättning för liv och hälsa. HygienGruppen stöder kampen för att främja tillgången till rent vatten i tredje världen.
Vårt stöd för denna fråga kommer att utvecklas. Idag fokuserar vi på att lyfta fram organisationer som har utvecklade program för att verkligen göra skillnad.
 
Läs mer >

Hygiengruppen AB, Tallhammarsvägen 11, 186 23 Vallentuna | Tel. 08-511 700 77 | info@hygiengruppen.se